Mohbra

15-02-1956 (Algiers)

Van jongs af aan had hij met zijn 3 jaar jongere broer (Rabah) het idee om het washok van zijn moeder te annexeren. Ze hebben er toen al een zogenaamde atelier van gemaakt dat de naam “LEBUITA ” kreeg, wat in het Nederlands het hokje betekent.

Na verschillende scholen te hebben gedaan in Algiers, werden die twee gedreven door hun creatieve gedrag om naar Europa te reizen om verder hun kennis uit te breiden.

Rabah was de eerste die naar Parijs vertrok, na het voltooien aan zijn studie aan de kunstacademie. Mohamed op zijn beurt volgde kort daarna en vertrok richting Spanje voor een half jaar, daarna kwam Frankrijk aan de beurt en later Engeland waar hij in Londen verschillende studies volgde van mode tot industriële design.

In 1985 ontmoette hij zijn Nederlandse vrouw en een jaar later besloot hij om zijn grenzen te verleggen en naar Nederland te gaan. Zijn droom kwam uit toen hij in 1997 met de hulp van zijn vrouw zijn eigen atelier aan huis opende. Atelier “LEBUITA” was dan een feit. Sindsdien woont en werkt Brahimi in Maasbommel (Land van West maas & Waal). In 2001 kreeg hij van het ministerie van justitie in Den Bosch zijn eerste opdracht, om een nationale trofee voor de (Pluk ze wet )te maken. Met succes kreeg het beeldje de naam de Kale Kip. Brahimi,is een veelzijdig kunstenaar, van aquarellen, schilderen, collage , Beeldhouwen tot het schrijven toe. De materialen die hij gebruikt verschillen van papier, hout, stof, gips en lood.

Zijn laatste creatie is het recyclen van zijn gebruikte verftubes om miniaturen beeldjes ervan te maken. Regelmatig komen feiten van het leven vol emoties terug in de afbeelding van de beeldjes.


Voor meer informatie kijk op zijn website!